top of page
Zoeken

Oeko-Tex 100 – dé garantie voor kwaliteit!

Het Oeko-Tex 100 certificaat; Iets om belang aan te hechten, en dat is dus wat we bij Little Brands doen. Waarom precies? Het toont de sublieme kwaliteit van de gebruikte textielgrondstoffen aan waarvan we jullie favoriete decoratiestukken en speelgoed maken.

Oeko-wat?

Oeko-Tex 100 is een wereldwijd test-en certificatiesysteem voor alle soorten textielproducten en accessoires. Het bestaat uit 18 verschillende instituten wereldwijd die instaan voor het ontwikkelen van testmethodes. Hun doel? Textiel zo veilig en gezond mogelijk maken voor de gebruiker.

Bovendien wil Oeko-Tex vertrouwen creëren bij klanten en afnemers door de beste kwaliteit van materialen te garanderen, en laat dat nu ook voor Little Brands nét zo belangrijk zijn.
Waarom labeling?

Sinds 1992 worden strenge testcriteria gehanteerd om steeds de beste en veiligste materialen te kunnen garanderen. Deze zitten immers in de producten waar kinderen mee spelen of waar mensen hun huis mee inrichten. Dankzij het certificaat kunnen zij er vanop aan dat hun gloednieuwe aanwinst geen schadelijke of verboden stoffen bevat. Veiligheid komt altijd op de eerste plek!

Ook bij Little Brands staan we volledig achter de certificatie. Enerzijds hechten we enorm belang aan kwalitieve grondstoffen en duurzame materialen, anderzijds willen we aan onze klanten tonen dat ze op ons en op onze producten kunnen vertrouwen.

Oeko-Tex werkt trouwens proactief en wacht niet op wettelijke verplichtingen. Merken die hun producten gelabeled hebben met dit certificaat, doen dit op eigen initiatief.


"De strenge voorwaarden van Oeko-Tex 100 labelling zorgen voor een kleinere impact op het milieu en op de werknemers uit de textielsector."

Duurzaam

Op vlak van duurzaamheid heeft het Oeko-Tex 100 certificaat ook heel wat te vertellen. De strenge voorwaarden van Oeko-Tex 100 zorgen namelijk voor een kleinere (negatieve) impact op het milieu en op de werknemers uit de textielsector.

Gerecycleerde materialen zijn moeilijk te herkennen en dus ook moeilijk te certificeren. Oeko-Tex stelt dat minstens 20% van het gebruikte textielmateriaal voor een product gerecycleerd moet zijn om het geheel als ‘recycled’ te beschouwen.

Deze ‘tweede-kans materialen’ en hun herkomst worden vervolgens beoordeeld in een beheersysteem om constante productkwaliteit te garanderen.

There is no planet B, en daar moeten we allemaal naar leven. Met onze Oeko-Tex 100 certificaten zetten we bij Little Brands al een stap in de richting. We dragen immers duurzaamheid hoog in het vaandel!


Niet alleen zijn voor al bovenstaande redenen onze producten uitsluitend Oeko-Tex 100 gelabeled, ze zijn trouwens ook gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen, natuurlijke houtsoorten en andere groene grondstoffen. Zo houden we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk.


Hoe draag jij je steentje bij voor het milieu?

35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page