top of page
Zoeken

De gebruikte ballenbadballen in een PMD zak!

Bijgewerkt op: 7 feb.

Geef MOJE Ballenbadballen een Tweede Leven.

Ballenbaden zijn het symbool van zorgeloze kindertijdpret, een zee van kleur waar we graag in duiken. Maar wat gebeurt er met die plastic ballen als ze niet langer deel uitmaken van het kindervertier? Wist je dat je de ballenbadballen die je niet meer gebruikt gemakkelijk kunt laten recyclen? Een fantastisch initiatief dat onze planeet een beetje groener maakt!

Het is simpel: in plaats van ze weg te gooien met het gewone afval, gooi ze in de blauwe PMD zak (BE) of een Ecotainer/folierekken (NL) .

Deze worden dan gratis opgehaald en naar een recyclingcentrum gebracht, waar ze een nieuw leven krijgen. Je kan er ook een gaatje in prikken en gemakkelijk pletten om de ruimte in de zak te besparen.Deze manier is niet alleen handig, het bevordert ook circulaire economie. Plastic is duurzaam materiaal dat uitstekend herbruikbaar is, maar helaas belandt het vaak op plekken waar het jarenlang blijft bestaan zonder af te breken. Door je ballenbadballen te recyclen, draag je bij aan het verminderen van onnodig plastic afval.

Het recyclingproces zelf is vrij eenvoudig. De ballen worden gereinigd, gesorteerd en vervolgens vermalen tot plastic korrels die als grondstof dienen voor nieuwe producten. Dit kunnen nieuwe ballen zijn, maar ook speelgoed, tuinmeubels, of zelfs een onderdeel van bouwmaterialen.Door de oude ballenbadballen op deze manier een tweede leven te geven, ondersteunen we een duurzaam gebruik van hulpbronnen. Dit staat tegenover het eenmalige gebruik van plastic, wat onze planeet in hoge mate belast. Plus, het is een eenvoudige manier voor ons allemaal om milieubewuster te leven en de volgende generaties te tonen hoe belangrijk het is om verantwoordelijk om te gaan met afval.


De volgende keer dat je dus ballenbadballen hebt die niet meer gebruikt worden, steek ze in een blauwe zak, en laat ze gratis ophalen. Het is een kleine actie met een grote impact en het kost je niets. Het beschermt niet alleen het milieu, maar het inspireert anderen ook om na te denken over recycleerbare materialen in hun eigen leven.

Laten we samenwerken voor een schoner, groener morgen.

Onthoud: onze planeet heeft onze zorg nodig, en het recupereren van plastic afval is één van de vele stappen die wij kunnen ondernemen om haar te ondersteunen. Neem afscheid van het idee van 'wegwerpcultuur' en omarm een toekomst waarin elke bal telt, zelfs wanneer de speeltijd voorbij is. Want elke bal verdient een tweede kans, net als onze aarde.


32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page