top of page
Zoeken

Oei, mijn ballenbad is vies, wat nu?

Een ballenbad in huis zorgt voor uren speelplezier. Je kleintje kan hier naar hartenlust in ravotten, springen en duiken. Van tijd tot tijd kan het dus weleens nodig zijn om ‘de boel’ grondig schoon te maken, want mama en papa willen een ultra hygiënische speelplek voor de kindjes voorzien, toch?

Gelukkig is het reinigen van het ballenbad (voor een stuk) kinderspel. Misschien wel letterlijk, want je kan perfect je koter mee aan deze klus zetten en er een heus feestje van maken.Kleine wasjes, grote wasjes

Hoe een schoonmaakbeurt van je koter z’n ballenbadje er precies uitziet? Wij stelden een stappenplan op zodat bacteriën voortaan geen kans meer krijgen!

Het handige aan zo’n ballenbad is dat je de hoes er heel eenvoudig kan afhalen om te wassen in de wasmachine. Wil je de hoes nadien terug rond het ballenbad krijgen? Kies dan zeker niet voor een hogere temperatuur dan 40° in de wasmachine.


"Gelukkig is het reinigen van het ballenbad kinderspel. Misschien wel letterlijk, want je kan perfect je koter mee aan deze klus zetten en er een heus feestje van maken."

Stap voor stap

Uiteraard is de allereerste stap de ballen uit het ballenbad halen. Die kan je trouwens met een (vochtig) doekje en een beetje zeep reinigen. Da’s een heel werkje wel, zo stuk voor stuk, maar je kindje vind het heel leuk om mee te helpen; Je kan de ballen ook in een bad (ja, een echt bad) verzamelen en er met de douchekop overheen sproeien. Een beetje Dettol toevoegen kan ook nooit kwaad.

Bij mooi weer kan je het schoonmaken buiten doen. Wedden dat je kleintje in de wolken zal zijn met de tuinsproeier in de hand?

Vervolgens laat je de ballen gewoon opdrogen en zijn ze weer ‘good to go’.

Als de ballen eruit zijn, kan je heel eenvoudig de hoes van het ballenbad ritsen om deze in de wasmachine uit te wassen op 30 graden. Hang de hoes nadien te drogen.


Nu komt de échte uitdaging pas. Voel je de bui al hangen? Die hoes moet er dus ook weer rond... No worries! Met onze handige stappenplannen is dat in 1-2-3 gebeurd;

Stap 1: Buig de cirkelvormige foam in een ‘U’ en stop deze volledig in de hoes. Je kan nog een hoekje van de ‘U’ omvouwen indien nodig. Zo wordt de foam compacter en kan de hoes er in één keer omheen.

Stap 2: Draai de rand van het ballenbad opzij.

Stap 3: Positioneer de rits in het binnenste deel van de cirkel op ongeveer 2cm van de rand.

Stap 4: Strijk de hoes rondom rond glad over de rand met knijpbewegingen. Let hierbij zeker op de zijnaden; deze moeten tegenover elkaar staan en de hoeveelheid stof moet overal gelijk zijn en de foam moet rond zijn.

Stap 5: Keer het ballenbad om zodat je de rits met de grijze bodemstof kan verbinden.

Stap 6: Sluit de rits. Ook nu moet de rits zich aan de binnenkant van de foamrand bevinden, op 2cm van de rand.

Stap 7: Om de bodemfoam te plaatsen rol je deze in een buisvorm om het in de hoes te kunnen schuiven via de kleine rits onderaan.

Stap 8: Laat de foam los en verdeel deze gelijkmatig over de bodem.

Stap 9: Draai het ballenbad weer om. Je kan de stof nog verschuiven door met knijpbewegingen over het ballenbad te gaan, indien nodig, maar wees wel voorzichtig.

Het ballenbad zit zo weer in elkaar, nu de ballen er nog in en spelen maar!Het kan ook anders

De tweede manier om de hoes vlotjes weer rond het ballenbad te krijgen verloopt een beetje anders:

Stap 1: Stop de bodemfoam van het ballenbad onderaan in de hoes via de kleine rits (dit is de minst uitdagende stap).

Stap 2: Vervolgens trek je deze hoes verder over de cirkelvormige foamrand van het ballenbad.

Stap 3: Strijk de hoes glad met knijpbewegingen zodat de stof volledig de foam bedekt.

Stap 4: Draai het ballenbad om en zorg dat de rits zich aan de binnenkant van de foamrand bevindt, op zo’n 2cm van de rand.

Stap 5: Rits de hoes dicht van zodra deze mooi glad om de foam zit.

Stap 6: Draai het ballenbad weer om en strijk de stof indien nodig voorzichtig verder glad zodat deze perfect om de foam zien.


Last but not least; De ballen nog toevoegen aan het ballenbad en je kindje kan weer aan het spelen.

Gloednieuwe stofjes

Wist je trouwens dat de hoezen voor onze ballenbaden apart te verkrijgen zijn? Moesten er na een tijdje vlekken op zitten die niet meer uitgewassen kunnen worden, of je wilt gewoon eens een gloednieuwe kleurtje, kan je dus afzonderlijk een ballenbadhoes voor het ballenbad bestellen.

Er zijn momenteel heel wat nieuwe stofjes beschikbaar, denk maar aan trendy Teddy of populaire Ribstof. Deze nieuwe stoffen zijn bovendien verkrijgbaar in prachtige kleuren!


Wil je meer zien van onze prachtige ballenbaden, glijbanen, foam playsets enzovoort? Volg ons dan op Instagram!

149 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page