top of page
Zoeken

Hoe kies ik de beste ballencombinatie voor mijn ballenbad?

Een ballenbad in huis, wat een plezier! Maar het oog wilt uiteraard ook wat, en dat hebben we bij Little Brands begrepen. We hebben immers tal van kleuren en combinatiemogelijkheden in ons gamma, zowel voor de ballen als voor het ballenbad zelf.


Weet je niet zo goed wat kiezen? Geen zorgen! Wij helpen je alvast op weg in dit artikel.


Eerst en vooral moet je onthouden dat smaak heel persoonlijk is, en hetzelfde geldt voor de keuze van de ballencombinatie. Misschien hou jij wel enorm van leuke kleurtjes en grote contrasten, terwijl je zus, vriendin of mama eerder zou kiezen voor neutrale tinten, denk maar aan wit, beige of grijs.

Op dit moment zien we dat rustige, zachte combinaties het erg goed doen. Kijk zeker ook eens op onze Instagrampagina voor enkele voorbeelden.

We mogen met een gerust hart zeggen dat beige één van de grootste trends is. Veel kinderkamers worden in prachtige beige tinten gestyled, wat in combinatie met hout of bijvoorbeeld wat wit of ecru voor een prachtig kleurenpalet zorgt. Voeg nog een velvet ballenbad in matchende kleuren toe en je kinderkamer past zo ‘in de interieurboekjes’.

Eén van de favorieten combi’s van het moment is trouwens deze: Een soft velvet beige ballenbad met een schitterende combinatie van wit, parelmoer, licht goud en mermaid effect in de ballen. Meer weten over velvet? Ontdek er alles over in ons blogartikel 'Velvet, Velours of fluweel?'

Ben je eerder van mening dat een kinderkamer wel wat vrolijke kleuren kan gebruiken? Dan raden wij aan om steeds te kiezen voor een basis van wit en parelmoer ballen, aangevuld met grijze of beige ballen en tenslotte een leuk kleurtje om het geheel wat op te smukken. Zo hou je het geheel stijlvol en voeg je toch wat kleur toe voor een mooi contrast.

Vooral bij baby’tjes en peutertjes is zo’n combinatie populair. Zij vinden ballen in een feller kleurtje immers heel interessant.


Een soft velvet beige ballenbad met een schitterend kleurenpallet van wit, parelmoer, licht goud en mermaid effect in de ballen is één van de populairste combinaties van dit moment!

Wist je trouwens dat pasgeborenen alles zwart-wit zien. Pas met 6 maanden kunnen ze zachte pasteltinten herkennen en nog eens 3-4 maanden later zien ze perfect alle kleuren, zoals wij volwassen ze zien. Dat is precies de reden dat spelen in een ballenbad met meerdere kleurtjes heel goed is voor hun ontwikkeling. Het stimuleert namelijk al spelenderwijs hun zicht én hun hand-oogcoördinatie doordat ze de ballen proberen vast te grijpen.

Redenen genoeg dus om een ballenbad in huis te halen voor je kleine kapoen, en hoe sneller (of hoe jonger) hoe beter dus.


Om af te sluiten hebben we nog een handig overzichtje klaar;

1 of 2 witte ballen + 1 of 2 neutrale ballen + 1 hardere of feller kleur is altijd een goede combinatie.


Onthoud vooral ook dat er geen vaste regel is en dat alle combinaties heel mooi kunnen staan in de kinderkamer. Kies vooral voor wat jij (en je kind misschien ook wel) mooi vindt!
65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page