top of page
Zoeken

Velvet, velours of fluweel?

Velvet… al eeuwen een luxeproduct, het toppunt van zachtheid en nu dé trend van het moment! Velvet, Velours, Fluweel... als het beestje maar een naam heeft! Maar wat is nu precies het verschil? Is er überhaupt een verschil?

Velvet is eigenlijk gewoon Engels voor fluweel. Deze luxueuze stof is in principe katoen maar kan ook zijde of zelf een synthetisch stof zijn dat in piepkleine lusjes geweven wordt, waarbij de opstaande pluisjes zorgen voor de prachtige glans en dat typische, ‘fluweelzachte’ gevoel.

Velours is dan weer het Franse woord voor fluweel, wél met een klein verschilletje deze keer: Het is de minder glanzende, zwaardere variant dat eerder voor gordijnen of voor het bekleden van meubilair gebruikt wordt.
Four of a kind

Er bestaan vele soorten velvet, die voor verschillende toepassingen gebruikt worden. Denk maar aan kleding en ander textiel, meubelbekleding of gordijnen. De soort is afhankelijk van het gebruikte materiaal. Ook verschillende weef-en snijtechnieken kunnen ervoor zorgen dat bepaalde velvetproducten er nét een beetje anders uitzien.

Velvet werd oorspronkelijk van katoen of zijde gemaakt, maar tegenwoordig worden ook andere stoffen onderworpen aan de specifieke weeftechniek. Denk maar aan linnen en wol.

Bij MOJE. hebben we ballenbaden van het traditionele katoen Velvet, maar ook van polyester velvet mag eraan geloven. Polyester velvet is een synthetisch materiaal dat eruitziet zoals katoen velvet maar steviger is, meer glans heeft, niet kreukt, hypoallergeen is is én last but not least: makkelijker te onderhouden is. Wel zo handig voor speelgoedartikelen!

Ongeacht de gebruikte stof straalt velvet altijd de gekende elegantie uit, mede dankzij de schitterende kleuren! Pure luxe in huis!


Je hoort het; er zijn uiteenlopende soorten velvet. Toch is deze luxueuze stof makkelijk te onderscheiden van andere materialen dankzij het prachtige, dynamische spel van licht en kleuren. Zacht, fijn en glanzend zijn hier de sleutelwoorden!


Ongeacht de gebruikte stof straalt velvet altijd de gekende elegantie uit, mede dankzij de schitterende kleuren! Pure luxe in huis!

Niks dan voordelen

Het grote voordeel aan velvet is dat het hypoallergeen is. Ideaal dus voor onze kinderartikelen en decoratieve kussens! Bovendien voelt het niet statisch aan. Een ander belangrijk voordeel van velvet is dat het slijtvast is en dus jàààren mee kan.Keep things clean

Het onderhoud van katoen velvet vraagt wat aandacht. Daarom is de hoes van onze ballenbaden makkelijk af te nemen, dat maakt reinigen heel wat handiger. Af en toe met de stofzuiger erover kan uiteraard ook geen kwaad. Zo hou je het velvet vrij van stofjes.


Welke prachtige Velvet kleur vind jij het allermooiste? Ontdek al onze kleuren op onze Instagram pagina169 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page