top of page
Zoeken

Waarom is een ballenbad een goede keuze?

Iedereen kent de ballenbaden uit binnenspeeltuinen, maar wist je dat je ook zo’n (kleiner) exemplaar in huis kan halen voor je kind?

Een ballenbad is heerlijk om in te ravotten én staat ook nog eens prachtig in je interieur. Daarnaast zijn er tal van voordelen verbonden aan een ballenbad voor in huis, zowel voor baby’s en peuters als voor kleuters. Benieuwd? Wij sommen ze voor je op!Baby’s

Zelfs voor de allerkleinsten hebben ballenbaden alleen maar voordelen. Van zodra je baby zelfstandig kan zitten, rond de leeftijd van 6 maanden, kan hij al in z’n ballenbadje spelen. De 2cm dikke bodem en de dikke foamranden zorgen voor een veilige en zachte speelomgeving.

De masserende functie van de ballen zorgen voor prikkels die je kleintje aanmoedigen om te gaan verkennen; vastgrijpen, gooien, wijzen, herkennen… Het vastgrijpen bevordert bovendien ook de hand-oogcoördinatie van baby’s en de kleurtjes zijn dan weer goed voor de ontwikkeling van de oogjes en het stimuleren van de zintuigen. Win-win, denken wij dan!

Oh ja, nog een tip; Een ballenbad is het ideale geschenk voor een eerste verjaardag.


Het vastgrijpen bevordert bovendien ook de hand-oogcoördinatie van baby’s en de kleurtjes zijn dan weer goed voor de ontwikkeling van de oogjes en het stimuleren van de zintuigen..”

Peuters

Ook voor peutertjes is een ballenbad dé garantie voor uren speelplezier en zéker wanneer ze samen met mama of papa kunnen spelen. Het is immers groot genoeg voor 2! Op deze leeftijd is het leuk om er wat extra's aan toe te voegen zoals een Foam Speelset en/of een glijbaan van MOJE. Een ballenbad is super zacht om zich in te laten vallen en volkomen veilig doordat er geen scherpe kantjes aan zijn, geen ritsen enzovoort. Kortom, een veilige en vooral leuke speelomgeving voor je kleintje!


Kleuters

Geef nu toe; Wanneer kan je kleuter zich nog eens écht uitleven in het dagelijkse leven? In een ballenbad kunnen ze zorgeloos ravotten, springen, duiken en rollen. Bovendien bevordert het spelen in een ballenbad ook bij kindjes die al wat ouder zijn de motorische ontwikkeling. Is je koter na enkele uren toch ‘uitgespeeld’? Dan wordt het ballenbad de perfecte plek om wat te relaxen met een boekje of een filmpje.

Mama’s en papa’s

Ja, beste mama’s en papa’s, ook voor jullie zijn er voordelen verbonden aan een ballenbad. Eerst en vooral is het duurzaam speelgoed dat jarenlang meegaat (van 0 tot 6 jaar). Bovendien kan een ballenbad extra leuk worden gemaakt door de uitbreidingsmogelijkheden, denk aan een Foam Playset of een glijbaan voor de echte durvers!


Een ander groot voordeel is dat het veel makkelijker te onderhouden is dan het lijkt; Je ritst immers heel eenvoudig de hoes eraf om uit de wassen in de machine op 30°C. De hoes er weer omheen krijgen kan een kleine uitdaging vormen, maar na wat oefening lukt het je in 1-2-3, beloofd! De hoezen zijn trouwens ook apart verkrijgbaar, ideaal voor als je eens een ander kleurtje wilt.


Last but not least; Dit speelgoed is buiten erg leuk ook nog eens enorm ‘stylish’ in je interieur. Je kan immers de kleurencombinatie volledig zelf kiezen zodat het perfect past bij je sofa, stoelen, behang of tapijt. Ideaal dus voor ‘interieurlovers’, om wat extra warmte en stijl toe te voegen aan de ruimte.


Last but not least; Dit speelgoed is buiten erg leuk ook nog eens enorm ‘stylish’ in je interieur. Je kan immers de kleurencombinatie volledig zelf kiezen zodat het perfect past bij je sofa, stoelen, behang of tapijt

Je hoort het; een ballenbad heeft gigantisch veel voordelen, het zorgt voor uren speelplezier samen met je kind en is alleen maar bevorderlijk voor de ontwikkeling. Waar wacht je nog op?


54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page